EDUKACIJA ANIMATORA ZA KULTURNI TURIZAM

AktivnostiComments are off for this post.

EDUKACIJA ANIMATORA ZA KULTURNI TURIZAM

U sklopu projekta „Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“ održane su radionice za kustose i članove projektnog tima u svrhu kvalitetne animacije kulturnog turizma.

Edukaciju je održala dr.sc. Romana Lekić, istaknuta hrvatska turistička menadžerica i pročelnica Odjela za turizam na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

Tematikom edukacije obuhvaćeno je sljedeće: metodologija turizma, novi potencijalni gosti, artefakti i kreativne ponude, tematsko vodstvo s naglaskom na kulturni turizam s posebnim osvrtom na posebnost Međimurja. U svojem izlaganju profesorica Lekić je posebno obratila pažnju na specifičnosti Međimurske županije: pismo Petra Zrinskog Moje drago serce, zmaj Pozoj te antropozofija dr. Rudolfa Steinera. Profesorica je predavanje popratila i raznim primjerima iz tuzemstva, ali i inozemstva, temeljem kojih se uvidjelo koliko je važno uključivati lokalnu zajednicu kroz razne oblike volonterstva.

Na samom predavanju aktivno su sudionici kreirali artefakte i nove primjere tematskog vodstva. Predavanja su svakako osnova za daljnje razvijanje kulturnih i turističkih paketa na području Međimurske županije.

Na temelju poučnog predavanja, djelatnici Riznice Međimurja, Muzeja Međimurja Čakovec, Turistička zajednica Međimurske županije, Javna ustanova REDEA i Međimurska županija i dalje će raditi na kreiranju živih turističkih proizvoda.

Top
Kontakt obrazac

MATEJA ŽIVČEC<br><br> Administrator projekta<br><br> +385 49 600 075<br> mateja.zivcec@redea.hr

    X
    Skip to content