RADIONICA IZRADE SUVREMENIH KERAMIČKIH PROIZVODA

AktivnostiComments are off for this post.

RADIONICA IZRADE SUVREMENIH KERAMIČKIH PROIZVODA
U sklopu projekta Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine tijekom mjeseca ožujka i travnja 2021. godine održana su dva ciklusa demonstracijskih radionica vezanih uz lokalna umijeća. Riječ je o sljedećim radionicama:
1. Radionica izrade tradicijskoga glinenog posuđa na lončarskom kolu
2. Radionica izrade čipke na batiće.
Treći ciklus “Radionica izrade suvremenih keramičkih proizvoda” pod vodstvom Petra Križnara održat će se od 10. do 15. svibnja 2021. u Muzejsko-informativnom centru (MIC) Muzeja Međimurja Čakovec.
Petar Križnar rođen je 1985. godine u Varaždinu. Srednju školu završio je 2003. godine u Graditeljskoj školi Čakovec na Odjelu likovne umjetnosti i dizajna, smjer dizajn keramike. Kvalifikaciju magistra stječe 2010. godine završetkom studijskoga programa Primijenjene umjetnosti, smjer Keramika (Nacionalna akademija likovnih umjetnosti „N. Pavlovič“ u Sofiji, Bugarska, klasa prof. Krassimira Đidrova). Dobitnik je stipendije Vlade Republike Bugarske na temelju kulturne suradnje dviju država, Hrvatske i Bugarske. Akademski stupanj doktora znanosti stječe 2020. godine obranom disertacijskoga rada pod naslovom „Stvaranje i razvoj keramičkih škola u Hrvatskoj i Bugarskoj kroz XX. st.“ na Fakultetu lijepih umjetnosti na Nacionalnoj akademiji likovnih umjetnosti „N. Pavlovič“ u Sofiji, Bugarska, na katedri Povijest umjetnosti kod prof. dr. sc. Svilena Stefanova. U Graditeljskoj školi Čakovec radi od 2010. godine kao nastavnik stručnih predmeta na odjelu Likovnih umjetnosti i dizajna. Izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Član je HDLUM-a.
Radionice izrade suvremenih keramičkih proizvoda su teorijske i praktične, a svaki će polaznik izraditi svoj vlastiti personalizirani suvenir koji će ponijeti kući.
Radionice od ponedjeljka do petka zbog epidemioloških su mjera organizirane za rad s unaprijed dogovorenim skupinama, a na radionicu u subotu, 15. svibnja 2021. u 10.00 h, ulaz je slobodan, ali je broj sudionika ograničen. Prijave se primaju na e-adresu: ines.virc@mmc.hr
Veselimo se susretu!
Top
Kontakt obrazac

MATEJA ŽIVČEC<br><br> Administrator projekta<br><br> +385 49 600 075<br> mateja.zivcec@redea.hr

    X
    Skip to content