MEĐIMURJE U ITALIJI

AktivnostiComments are off for this post.

MEĐIMURJE U ITALIJI

U sklopu projekta Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine sudjelovali smo na turističkom sajmu u gradu Rimini, Italiji u razdoblju od 8. do 12. 10. 2019.  Sajam je službeno započeo 9. listopada, a završio 11. listopada 2019.

Na sajmu su sudjelovali stručnjak za turizam, promociju i vidljivost Rudi Grula i administrator i asistent za financije Mateja Živčec.

Za vrijeme trajanja sajma, posjetiteljima i budućim poslovnim partnerima prezentirana je nematerijalna baština Međimurja, Riznica Međimurja i cjelokupni turizam Međimurske županije. Posjetitelji su imali priliku upoznati značajnost međimurske popevke, međimurskih običaja, međimurskih starih zanata poput zlatarenja, čipkarenja, izrade kinča, medičarstva, lončarstva, izrade pikača i sviranja na cimbulama.

Uspostavljeni su poslovni kontakti s talijanskim turističkim agencijama VITTORINO TOUR – NOTARO SRL, VIAGGI DEL RICCIO di Massari Anna, NELPHIA TRAVEL i Looney Tours della Xotic S.a.s.

U sva tri dana održani su i ad hoc sastanci / prezentacije budućim poslovnim partnerima: tivoli bud c/o Kwenton Offices (Hungary), Lovely Trips travel solutions (Slovenia), Herancas do Alentejo (Portugal), Etno selo (Međugorje, Bosnia and Herzegovina), i itd.   

Štand je ukupno gledajući posjetilo mnogo posjetitelja, od poslovnih suradnika do turista, a iskazan je interes za budućim muzejom nematerijalne baštine Riznicom Međimurja.

Projekt Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020 u iznosu od 34.682.280,40 kuna. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 40.802.742,56 kuna.


Top
Kontakt obrazac

MATEJA ŽIVČEC<br><br> Administrator projekta<br><br> +385 49 600 075<br> mateja.zivcec@redea.hr

    X
    Skip to content