POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT “REKONSTRUKCIJA I REVITALIZACIJA FORTIFIKACIJE STAROG GRADA ČAKOVEC U MUZEJ NEMATERIJALNE BAŠTINE”

AktivnostiComments are off for this post.

POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT “REKONSTRUKCIJA I REVITALIZACIJA FORTIFIKACIJE STAROG GRADA ČAKOVEC U MUZEJ NEMATERIJALNE BAŠTINE”

Jučer (27. travnja 2017.) u prostorijama Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu potpisan je ugovor za projekt Revitalizacija i rekonstrukcija fortifikacije Starog grada u Čakovcu u Muzej nematerijalne baštine.

Projekt će se financirati iz EU fondova, iz programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt je vrijedan 40.802.742,56 kuna, a sufinanciran je u visini od 85% (34.682.283,12 kn) bespovratnih sredstva.

Predviđeno trajanje projekta je tri godine. Projekt su potpisivali međimurski župan Matija Posavec, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj SAFU-a Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric te povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corine Cretu, koja boravi u radnom posjetu Hrvatskoj.

Projekt su zajednički osmislili i napisali: Muzej Međimurja Čakovec, REDEA, Turistička zajednica Međimurske županije i Međimurska županija koja je ujedno i nositelj projekta.

Konferencija za novinare i detaljnije predstavljanje projekta održat će se u petak 28. travnja 2017. u 12 sati u Starom gradu u Čakovcu u prostorijama Muzejskog informativnog centra.

Top
Kontakt obrazac

MATEJA ŽIVČEC<br><br> Administrator projekta<br><br> +385 49 600 075<br> mateja.zivcec@redea.hr

    X
    Skip to content