PRIMJER DOBRE PRAKSE

AktivnostiComments are off for this post.

PRIMJER DOBRE PRAKSE

Benchmarking putovanje provedeno je za članove projektnog tima projekta „Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“ – stručnjakinju za muzejski sadržaj Mašu Hrustek Sobočan, stručnjaka za turizam, vidljivost i promociju Rudija Grulu, administratoricu i asistenticu za financije Mateju Živčec te kustosice koje rade na razvoju edukacija i znanstvenim radovima Anu Šestak i Janju Kovač – sa svrhom upoznavanja s najboljom europskom praksom u uspostavljanju i upravljanju sličnim kulturno-turističkim projektima, odnosno destinacijama. Studijsko putovanje odrađeno je u Madrid i Granadu od 17. rujna do 20. rujna 2018. godine.

Odrađen je sastanak s predstavnikom tvrtke Sono, g. Sergiom Tuerom u Madridu. Primjeri dobre prakse opremanja muzeja gdje su postavljena rješenja tvrtke Sono su sljedeći: Etihad Museum Dubai, Gaudi Exhibiton Center (Barcelona), Shanghai World Expo, Sant Pau Modernist Museum (Barcelona), Born Museum (Barcelona), Maritim Museum Barcelona, Gaudi Center (Reus), Museum of Human Evolution (Burgos), Roca London Gallery i Roca Madrid Gallery. Navedena rješenja predstavljena su u prezentaciji „Professional Integration of Audiovisual Technology“.

Odrađen je posjet muzeju koji je osnovan od strane privatnog subjekta, Centro cultural CajaGRANADA Memora de Andalucia u kojem je predstavljena povijest, umjetnost i zemljopis Andaluzije. Stalni postav muzeja je temeljen na konceptu sjećanja i tematizira četiri cjeline: okoliš, krajolik, gradove, načine života, umjetnost i kulturu, te odlično kombinira građu i IT tehnologiju. Vizualni i zvučni efekti pružaju doživljaj putovanja kroz stoljeća Andaluzije. Muzejski eksponati odlično su popraćeni tehnologijom.

Sagledale su se pozitivne strane i negativne strane korištenja tehnike u postavu. Negativne strane su neodzivna senzorika koja bi trebala pokrenuti projekciju i nesnalažanje starijih ljudi s novim tehnologijama, a dobra strana je  privlačan medij prenošenja priče (povijesna osoba kroz projekciju prenosi priču).

Odrađen je posjet tvrđavi Alhambri. Kroz cijeli kompleks nas je vodio audiovodič te su analizirane opcije koje bi posjetiteljima muzeja Riznica Međimurja mogle biti ponuđene kako bi doživljaj posjeta bio što cjelovitiji, a ujedno i ugodan, primjeren i dostupan za svaku skupinu posjetitelja.

Top
Kontakt obrazac

MATEJA ŽIVČEC<br><br> Administrator projekta<br><br> +385 49 600 075<br> mateja.zivcec@redea.hr

    X
    Skip to content