POTPISIVANJE UGOVORA O REKONSTRUKCIJI FORTIFIKACIJE STAROGA GRADA ZRINSKIH U ČAKOVCU

AktivnostiComments are off for this post.

POTPISIVANJE UGOVORA O REKONSTRUKCIJI FORTIFIKACIJE STAROGA GRADA ZRINSKIH U ČAKOVCU

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je danas, na svečanosti u čakovečkom Starom gradu, ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji i revitalizaciji fortifikacije Starog grada Čakovec, čime je započela nova faza ovog kapitalnog projekta za kulturu i turistički razvoj u Međimurskoj županiji.

Kako je istaknuto na današnjoj svečanosti projekt „Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“ započeo je 1. svibnja 2017. godine, a trajat će do 1. svibnja 2020. godine.

Projektom će biti rekonstruirana fortifikacija Starog grada Čakovec i revitalizirana u suvremeni muzej nematerijalne baštine – Riznicu Međimurja.

  • Današnjim potpisivanjem ugovora o izvođenju građevinskih radova konačno smo napravili novi korak u realizaciji ovog projekta, zahvaljujući kojem ćemo na primjeren način predstaviti vrijednu nematerijalnu kulturnu baštinu Međimurja – istaknula je na svečanosti Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja.

Muzej će biti orijentiran na očuvanje, interpretaciju i promociju međimurske baštine što će obuhvatiti nasljeđe, tradiciju, usmenu predaju, znanja i vještine, te sve ono što iz toga proizlazi, a prema potrebama i preferencijama turista u potrazi za inovativnim sadržajima.

  • Međimurje je prepoznatljivo turističko odredište, no ovim projektom pozicioniramo Međimursku županiju i kao nezaobilazno odredište kulturnog turizma ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u srednjoj Europi – naglasio je Rudi Grula, voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 40.802.742,56 kuna, od čega je 85 % bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Postupak nabave za izvođenje građevinskih radova trajao je pet mjeseci, no, prije toga odrađeni su složeni pripremni postupci, primjerice, izmjena glavnog projekta i izvedbeni projekt.

U skladu s postupkom nabave za građevinske radove odrađeni su postupci nabave za stručni nadzor radova na rekonstrukciji bedema (fortifikacije) Starog grada Čakovec, projektantski nadzor u svrhu kontrole izvedbe radova i projektne dokumentacije na rekonstrukciji bedema (fortifikacije) Starog grada Čakovec te poslovi ovlaštenog inženjera za kontakt s izvođačima i stručnim nadzorom građenja.

Sklopljen je ugovor s tvrtkom Capital Ing d.o.o. iz Zagreba o obavljanju stručnog nadzora radova na rekonstrukciji bedema (fortifikacije) Starog grada Čakovec, a na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti.

S tvrtkom Connecto Projekt d.o.o. iz Varaždina sklopljen je ugovor o obavljanju projektantskog nadzora na rekonstrukciji bedema.

Ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji bedema (fortifikacije) Starog grada Čakovec u iznosu od 27.467.094,20 kuna s PDV-om, sklopljen je sa Zajednicom ponuditelja Đurkin d.o.o. i Team građenje d.o.o., a ugovor su ispred izvođača radova na današnjoj svečanosti potpisali Zlatko Đurkin, direktor tvrtke Đurkin d.o.o., te Igor Hoblaj, direktor tvrtke Team građenje d.o.o.

  • Riječ je o vrlo zahtjevnom građevinskom projektu, koji će uključiti i rekonstrukciju fortifikacije, ali i izgradnju novog objekta površine od tisuću četvornih metara – rekao je Zlatko Đurkin, direktor tvrtke Đurkin.

Predviđeno trajanje radova, odnosno rok izvedbe radova je 20 mjeseci od uvođenja u posao. Radove će nadzirati Konzervatorski odjel u Varaždinu i konzervatorica Marijana Korunek, članica projektnog tima.

  • Čakovečki Stari grad najvrijedniji je spomenik feudalne baštine u našoj zemlji, koji je već niz godina vapio za temeljitom rekonstrukcijom. Današnje potpisivanje ugovora ključan je korak u tom smjeru, stoga zahvaljujem cijelom projektnom timu koji je obavio ogroman posao. No, želim istaknuti kako je i ovaj projekt, kao i niz drugih koje radimo u Međimurskoj županiji, rezultat predanog i energičnog rada, ali i jasne vizije i strategije razvoja Međimurja – naglasio je na današnjoj svečanosti Matija Posavec, župan Međimurske županije.

Tijekom trajanja radova, intenzivno će se raditi na izvedbenom projektu muzejskog postava novog muzeja i promotivnim aktivnostima, te usvajanju primjera dobrih praksi i predstavljanju novog muzeja na poznatim turističkim sajmovima s ciljem privlačenja turista. (Izvor: UO za poslove župana)

Top
Kontakt obrazac

MATEJA ŽIVČEC<br><br> Administrator projekta<br><br> +385 49 600 075<br> mateja.zivcec@redea.hr

    X
    Skip to content