PRIMJERI DOBRE PRAKSE U LONDONU

AktivnostiComments are off for this post.

PRIMJERI DOBRE PRAKSE U LONDONU

U sklopu projekta “Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine” odrađena je projektna aktivnost studijsko putovanje projektnog tima u London sa svrhom upoznavanja s najboljom europskom praksom u uspostavljanju i upravljanju sličnim kulturno – turističkim projektima, odnosno destinacijama. Studijsko putovanje trajalo je od 21. svibnja 2018. godine do 24. svibnja 2018. godine. U 4 radna dana intenzivno je odrađen radni sastanak s tvrtkom Sarner International Ltd. i posjeti muzejima. Na studijskom putovanju sudjelovali su predstavnici Međimurske županije, Turističke zajednice Međimurske županije, Muzeja Međimurja Čakovec i REDEA-e. Na sastanku s tvrtkom Sarner International Ltd. dobiven je uvid u njihove projekte, i neki od dobrih primjera su National War Museum na Malti, koji je bio sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj i The Fraum Museum u Norveškoj, primjer interaktivnog muzeja.

Odrađeni su posjeti kulturnom dobru Velike Britanije Tower of London, British Museum, Imperial War Museum, Natural History Museum i Science Museum. Primjerice u Tower of London uz standardan postav muzeja, ima dosta interaktivnih dijelova, mogućnosti za fotografiranje, vraćanje u prošlost, uvid u kraljevstvo Velike Britanije, prikaz autentične kraljeve sobe itd. Kao kulturno dobro, velike su poveznice sa Starim gradom Čakovcem, te je odličan primjer dobre prakse, u smislu turističkog vođenja skupine i prikaza eksponata. Također dobri su primjeri edukativnih sadržaja, te kako privući turiste.

Kroz sve radne dane, projektni tim stekao je mnoge ideje za postav muzeja Riznice Međimurja, odnosno kako najbolje iskoristiti bespovratna projektna sredstva i time ujedno prikazati nematerijalnu kulturnu baštinu Međimurja i  privući velik broj turista.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta su 40.802.742,56 kuna, od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Projektom će se rekonstruirati i revitalizirati fortifikacija Starog grada Čakovec u suvremeni Muzej nematerijalne baštine s 9 muzejskih jedinica sa suvenirnicom i edukativnim sadržajima vezanima uz očuvanje nematerijalne kulturne baštine, te će biti prilagođeni potrebama i preferencijama turista u potrazi za inovativnim sadržajima.

Top
Kontakt obrazac

MATEJA ŽIVČEC<br><br> Administrator projekta<br><br> +385 49 600 075<br> mateja.zivcec@redea.hr

    X
    Skip to content